مراحل طراحی گرافیک بسیار مهم است زیرا شما طبق مراحلی که طراحی کردید قرار است پیش بروید. برای نتیجه گیری بهتر باید برنامه ای مناسب با زمان خود طراحی کنید و روند تبلیغات اصولی با آژانس دیجیتال مارکتینگ ترنانت را پیش بگیرید تا از رقبای خود به صورت جدی جلو بزنید.
در بحث مراحل طراحی گرافیک میتوان مثال های بسیار زیادی نام برد این نکته را توجه کنید طراحی UI نیز زیرمجموعه گرافیک محسوب میشود.
یکی از مراحل طراحی گرافیک که بسیار مهم است برای شروع جمع آوری اطلاعات است. دلیل مهم بودن این مورد را در ادامه مطلب به طور کامل درک خواهید کرد. قبل از وارد شدن به بحث اصلی بهتر از با مفهموم طراحی گرافیک به طور خلاصه آشنا شویم.
با پلن های ترنانت بهترین بودن را تجربه کنید.
پلن های طراحی تدوین و گرافیک
مراحل طراحی گرافیک اصلا چیه!
طراحی گرافیک شامل ترکیب های بصری در قالب تجسم رنگ، تایپوگرافی و اشکال هندسی است که برای ارتباط برقرار کردن از آن استفاده میکنند. به همین دلیل موضوع انواع طراح گرافیک بیان شده است. گرافیک مهارتی است که در آن هنر، روانشناسی و خلاقیت دخیل است و میزان تاثیر گزاری آن به این المان ها بستگی دارد.
یعنی هر کدام از این حوضه ها تخصصی است و دنیای بزرگی برای یادگیری دارد، ولی می توانند با یکدیگر هم پوشانی دهند.
صنعت طراحی گرافیک ، همواره در حال تغییر و بروز شدن است؛ پس طراحان گرافیک مدام باید مهارت های خود را به روز نگه دارند تا طرح های جذابی، پیاده سازی کنند.
طراحی گرافیک، یکی از موثر ترین راه ها برای برقرار کردن ارتباط، بین یک برند و مشتری است. در واقع، یک طراح گرافیک می تواند قدرت واقعی برند را، بالا تر از تصور ها نشان دهد.
مرحله جمع آوری اطلاعات
نکته بسیار مهمی که باید قبل از شروع یک پروژه به ان توجه کنید این نکته است که باید بدانید نیاز مشتری چیست و دقیقا چه کاری را از ما میخواهد.قبل از شروع کار بهتر است جلسه ای را با مشتری بگذارید و با پرسیدن سوال هایی در رابطه با کاری که به ما خواهد سپرد سوالات مفهموی بپرسید تا به محدوده امن فکر خود برسید و طرحی دقیقا مطابق درخواست مشتری اجرا کنید.
سوال هایی که در صورت پرسیدن از مشتری میتواند بسیار به شما کمک کند عبارت اند از:
مخاطبان هدف شما چه کسانی هستند؟
پیام شما برای انتقال چیست؟
چند صفحه نیاز دارید؟
ابعاد پروژه شما چند است؟
ایا مهلتی برای دریافت پروژه میدهید؟
ایا شما لوگو تجاری دارید؟
سوالات بسیار زیادی برای دریافت اطلاعات میتوانید از مشتری بپرسید
یکی دیگر از مراحل طراحی گرافیک عبارت اند از:
یک طرح کلی ایجاد کنید:
با استفاده از اطلاعاتی که در قسمت پرسش و پاسخ دریافت کردید میتوانید یک طرح کاربردی از محتوای هدف و پروژه ایجاد کنید و ارائه دهید. برای مثال برای طراحی سایت باید همه بخش های مربوط مانند هدر و فوتر و بدنه را طراحی و ارائه دهید. یکی دیگر از مراحل طراحی گرافیک که بسیار مهم است مرحله زیر است.
استفاده از خلاقیت شما
طراحی گرافیک باید بسیار خلاق باشد و باید قبل از شروع طراحی باید عمیق درباره پروژه فکر کنید و ایده یابی کنید.
شما به بهترین نحو میتوانید با مثال هایی که مشتری به شما ارائه داده است بهترین طرح را به اجرا بگذارید و درواقع با تلفیق ایده مشتری و ایده خود میتوانید بهترین نتیجه را بگیرید.
راه هایی که میتوانید مغز خود را به اوج خلاقیت برسانید عبارت اند از:
مغز و اعصاب : با یک گروه همکاری کنید.
بازدید از موزه: از طرح های قدیمی الهام بگیرید.
مطالعه کتاب: درباره رنگ ها بخوانید که بسیار موثر هستند.
قدم زدن: بهترین را خارج شدن از محیط و ازاد کردن ذهن است. بیرون بروید و کمی قدم بزنید.
قرعه کشی: بهتر است بعضی از ایده های خود را درون یک صفحه مورد استفاده قرار دهید.
این مراحلی که در این بند توضیح داده شد یکی از بهترین مراحل طراحی گرافیک است که در صورت استفاده میتوانید نتیجه شگفت انگیزی را مشاهده کنید. یکی دیگر از مراحل طراحی گرافیک میتوان به طرح ها و فریم ها اشاره کرد.
طرح ها و فریم ها
یکی از مهمترین مراحل طراحی گرافیک استفاده درست از طرح ها و فریم ها است. برای کمتر کردن زمان هدر رفته بهتر است از یک طرح به طور چند طرح ایجاد کنید و در صورت مراجعه سریعا این طرح هارا برای تصمیم گیری نشان داده و از تلفیق این طرح ها یک طرح بسیار حرفه ای ایجاد کنید و تحویل دهید.
در مسیر درست با ارائه طرح ها و ارم های مناسب میتوانید تاثیر گذاری طرح ها را بسیار بالا ببرید.
از مهمترین مراحل طراحی گرافیک میتوان به مراحل زیر نیز اشاره کرد. این مراحل طراحی گرافیک عبارت اند از:
طراحی چندگانه،اصلاحات، خدمات عکاسی ،به مرحله بعدی بروید.
و مهمترین بخشی که برای موفقیت در طراحی گرافیک باید رعایت کنید موضوع خدمات سئو است که باید به صورت بسیار دقیق و با کیفیت انجام شود.
انواع طراحی گرافیک
طراحی گرافیک در حوضه های مخلتفی کاربرد دارد و زیبایی و جلوه هر چیزی به طراحی گرافیک آن برمی گردد.
طراحی گرافیک در صنعت بازاریابی:
میزان شناخته شدن یک برند به نوع بازاریابی و مقدار بازاریابی آن بر میگردد. طراحی گرافیک با صنعت بازاریابی آمیخته شده و تصویری که در ذهن مخاطب از یک برند می ماند، می تواند به طراحی گرافیک مربوط باشد.
همانطور که گفته شد رنگ بندی طرح جزئی از طراحی گرافیک است و نوع رنگی که در طرح ها برای بازاریابی یک برند به کار میرود بسیار مهم است.
چند مثال از برند های بزرگ ایرانی
اگر به رنگ بندی این برند ها نگاه کنید میبیند که هر کدام از آنها سعی کرده اند که برند خود را با رنگ مخصوصی معرفی کنند و رنگ مربوط به آند برند در ذهن مخاطبان هک شود.
طراحی گرافیک در طراحی وبسایت:
واقعیت این است که طراحی وبسایت بدون طراحی گرافیک هیچ معنی خاصی ندارد و وب سایت تبدیل به یک مکان بی روح میشود.
زیبا سازی و ایجاد حس خوب برای کاربر در استفاده از وبسایت بخشی از هنر طراحی گرافیک است و وبسایت بدون گرافیک، مانند نقاشی بدون رنگ آمیزی است.
طراحی گرافیک در بسته بندی محصولات:
وقتی مشتری محصولی خرید میکند انتظار دارد تا تولید کنند آن، برای محصولش ارزش قائل باشد و بسته بندی با کیفیت و زیبایی را برای محصولش تهیه کرد باشد. اینگونه مشتری به برند، اعتماد بیشتری میکند و حس رضایت بیشتری از خرید آن محصول دارد.
میبینید برند های بزرگ دنیا از چه بسته بندی زیبایی برای زیبا سازی محصولشان استفاده میکنند.
طراحی گرافیک در معماری:
تا حالا به نما و زیبا سازی درون ساختمان ها دقت کرده اید؟ این نشان دهنده این است که طراحی گرافیک حتی روی معماری ساختمان ها نیز تاثیر گزاشته است و آنها را دستخوش تغییر داده است.
فروش طرح های گرافیکی
اگر شما عکس های زیادی طراحی کرده اید و این عکس ها بلا استفاده هستند، میتوانید آنها را در اینترنت به فروش برسانید.
خیلی از طراحان، عکاسان و مهندس های معمار، طرح هایی که آماده کرده اند در جایی مورد استفاده قرار نمی گیرد میتوانند در اینترنت به فروش برسانند و از این راه کسب در آمد کنند.
نرم افزار های طراحی گرافیک
یک طراح گرافیک نیاز دارد تا بتواند با نرم افزار های طراحی کار کند و این موضوع نیاز به آموزش دارد.
نرم افزار های شرکت Adobe:
یکی از شرکت هایی که نرم افزار های زیادی برای طراحان وگرافیست ها فراهم کرده است، شرکت ادوبی است. یکی از نرم افزار های بسیار معروف آن که شاید خیلی جاها اسم آن را شنیده باشید فتوشاپ است. در ادامه به معرفی نرم افزار های این شرکت و شرکت های دیگر میپردازیم.
نرم افزار Adobe photoshop:
فتوشاپ یکی از مهم ترین نرم افزار هایی است که طراحان و گرافیست ها خیلی با آن سرو کار دارند و نقطه قوت خیلی از طراحان گرافیک میتواند در استفاده کردن از این نرم افزار باشد. هم اکنون این نرم افزار قوی ترین ابزار برای ویرایش کردن عکس هاست.
یکی از مزیت های این نرم افزار میتواند این باشد که هر فردی با هر سطح از تجربه می تواند با آن کار کند و تصاویر ساده و پیچیده ای را خلق کند.
نرم افزار Ellustrator:
این برنامه ابزار های بسیار زیادی دارد و شما میتوانید ادیت ها و طراح های دلخواهتان را با استفاده از ابزار های این نرم افزار روی تصاویر پیاده سازی کنید و در زمانتان صرفه جویی بیشتری انجام دهید.
ایلوستریتور برای ساخت انواع گوناگونی از تصاویر چاپ شده یا دیجیتال، که شامل کارتون، جدول، نمودار، لوگو و تصویرسازی می شود، مورد استفاده قرار گیرد.
نرم افزار InDesign:
ایندیزاین یکی دیگر از نرم افزار های شرکت ادوبی است که در زمینه ی چاپ و انتشارات کتاب، مجلات،کاتالوگ و بروشور مورد استفاده قرار میگیرد.
با این نرم افزار شما می توانید از تعداد زیادی طرح برای طراحی صفحهات خود استفاده کنید. امکان درج عکس، فیلم و انیمیشن به همراه ابزارهای آن وجود دارد. برای طراحی و ساخت کتاب های صوتی از این نرم افزار استفاده می شود.
برتری طرح گرافیکی نسبت به متن
چه بخواهیم و چه نخواهیم ما نسبت به خواندن متن تنبل هستیم و نگاه کردن به تصاویر را ترجیح میدهیم.
کاری که طراحی گرافیک انجام میدهد، حل این مشکل است. یعنی همان پیامی که ما باید در چندین خط نوشته در یابیم در قالب یک تصویر آن را دریافت میکنیم و این یعنی برتری طراحی گرافیک نسبت به متن.
این موضوع این پیغام را به ما میرساند که روز به روز صنعت طراحی گرافیک پیشرفته تر و بزرگ تر می شود و مهارت های خود را به روز نگه دارند و گسترش دهند.
گرافیست یا طراح گرافیک
در نگاه اول کار گرافیست و طراح گرافیک خیلی شبیه به هم است ولی وقتی با جزئیات بیشتری به این موضوع نگاه بکنیم در میابیم که کار طراح و گرافیست کمی با هم فرق می کند.
وظیفه یک گرافیست:
تخصص گرافیست بیشتر در زمینه ها تجاری کار آمد است و هدف طراح انتقال پیام به مخاطبان برای ترغیب کردن آنها به کاری است که گرافیست به آن اشاره کرده است.
وظیفه یک طراح:
کار طراح نیاز به خلاقیت و ظرافت بیشتری دارد یعنی باید از طرح ها و نقش های مختفی در کارشان استفاده کنند و هدف طراح جلوه دادن به سوژه ها در یک صفحه است. یک طراح متواند روی زیبا سازی جلد کتاب پوستر ها و بیلبور ها کار کند در حالی که گرافیست هدف انتقال پیام به مخاطب را دارد.
همکاری گرافیست و طراح:
به پوستر بالا دقت کنید. میبینید که در آن نقاشی هایی وجود دارد. گرافیست میتواند از طراح این درخواست را بکند که، این طرح ها و نقاشی ها را آماده کند و گرافیست آنها را در ساخت پوستر به کار بگیرد.