PHP چیست- ترنانت

فهرست مطالب

زبان برنامه نویسی php چیست؟، 5 کاربرد مهم

PHP چیست؟ کاربرد اصلی این زبان

PHP چیست؟ آیا شمام کنجکاو هستید که بدانید PHP چیست و چه کاربردی دارد؟ امروزه طراحی وبسایت به یکی از پردرآمدترین شغل‌های موجود در دنیا تبدیل شده است. اگر شمام تصمیم دارید با آموزش php قدم در این دنیای بسیار بزرگ بگذارید، ممکن است در روزهای اول کاری ورودتان به این حوزه، مانند بیشتر برنامه نویسان بطور کامل سردرگم شوید.

شاید سوال‌های بسایر مختلفی در ذهن شما  وافراد دیگر شکل گیرد و به طور مداوم در مورد مسیر پیش روی خود برای رسیدن به هدف خود دچار شک و تردید شوید. از جمله این که: PHP چیست؟ چرا باید PHP زبان را انتخاب کرد؟  کاربردهای PHP چیست؟ و یا یادگیری PHP را از کجا شروع کنیم؟ اگر قصد دارید با اطمینان و آگاهی کامل این زبان برنامه نویسی PHP را انتخاب کنید، تا انتهای این مقاله PHP چیست با ما ( آژانس دیجیتال مارکتینگ ترنانت ) همراه باشید.

 ما به شما این اطمینان را می‌دهیم که در پایان این مقاله، پاسخ پرسش‌های خود را در مورد زبان PHP را کاملا دریافت خواهید کرد.

 تاریخچه زبان برنامه نویسی PHP

دقیقا همه چیز از زمانی شروع شد که فردی بنام Rasmus Lerdorf دانمارکی در سال ۱۹۹۴ تعدادی اسکریپت به منظور مدیریت یک سری از کارها در سایت شخصی خود با زبان برنامه نویسی Perl نوشت.  Lerdorf با استفاده از این نوع اسکریپت‌ها که بر اساس استانداردهای اسکریپت‌نویسی (Common Gateway   Interface) نوشته و ساخته شده بودند، آمار افرادی را که در حال خواندن رزومه شخصی اش بودند محاسبه و ذخیره میکرد.

 او با این کار توجه افراد بسیار زیادی را به اسکریپت های خود جلب کرد و افراد از او درخواست کردند تا این اسکریپت‌ها را برای آن‌ها هم ارسال کند. بنابراین Lerdorf تصمیم گرفت که نام اسکریپت‌های نوشته شده خود را PHP گذارد که مخفف عبارت Personal Home Page بوده است.

زبان برنامه نویسی PHP چیست؟

حالا که با همدیگر بطور خلاصه تاریخچه زبان برنامه نویسی PHP را مرور کردیم و فهمیدیم که این زبان چگونه ساخته شده است و تا به امروز چگونه و چه تغییراتی بوده است، نوبت می‌رسد تا برگردیم به اولین سوال خودمان تا بدانیم PHP چیست و یک تعریف کامل از آن داشته باشیم.

PHP

 این زبان یک زبان تفسیرشونده است که اساس و بنیان این زبان طراحی و ایجاد صفحات پویای وبسایت بوده و هست. به عبارتی ساده تر، کسانی که وظیفه کدنویسی سایت را بر عهده خود دارند با استفاده از زبان PHP قادر هستند وب اپلیکیشن‌هایی طراحی میکنند که به صورت کاملا تعاملی می‌باشند. منظور از تعاملی بودن این وب اپلیکیشن ها وجود قابلیت هایی مانند سطوح دسترسی کاملا مختلف برای کاربران، امکان ثبت‌نام در وبسایت ها، حساب کاربری اختصاصی، ذخیره اطلاعات کاربران مختلف و بسیاری از امکانات دیگر است که امروزه در تمامی وب سایت‌های امروزی مشاهده می‌کنیم.

از نقاط قوت این زبان می‌توان به وجود فریمورک‌های بسیار بسیار قدرتمند و محبوبی همچون فریم ورک لاراول و سیمفونی، دارا بودن بیش از 80% از سهم بازار وبسایت های ایران ، متن باز و رایگان بودن این زبان، جامعه بزرگ و پشتیبانی خوب اشاره کرد.

 از طرفی PHP توانسته است خودش را به عنوان یکی از محبوب‌ترین زبان‌های برنامه نویسی در حوزه طراحی وب در دنیا معرفی کند.

با ترنانت بهترین بودن را تجربه کنید...

پلن های طراحی سایت

پلن اقتصادی

شروع قیمت از 3 میلیون تومان

✅ دامنه ir.
✅ هاست 1 گیگ 
✅ تعداد صفحات: صفحه ی اصلی
✅ بارگذاری محصول
✅بدون پشتیبانی

پلن استاندارد

شروع قیمت از 8 میلیون تومان

✅ دامنه com .ir.
✅ هاست 2 گیگ 
✅ تعداد صفحات: تا 6 صفحه
✅ بارگذاری محصول
✅ پشتیبانی 1 ماهه

پلن حرفه ای

شروع قیمت از 15 میلیون تومان

✅ دامنه com .ir.
✅ هاست 5 گیگ 
✅ تعداد صفحات: تا 15 صفحه
✅ بارگذاری محصول
✅ پشتیبانی 3 ماهه

پلن VIP

شروع قیمت از 28 میلیون تومان

✅ دامنه com .ir.
✅ هاست 10 گیگ 
✅ تعداد صفحات: تا 30 صفحه
✅ بارگذاری محصول
✅ پشتیبانی 6 ماهه

زبان برنامه نویسی مفسری چیست؟

شاید بهتر باشه که این موضوع را اینطور مطرح کنیم که تفاوت بین زبان‌های برنامه نویسی مفسری با زبان‌های کامپایلری  در چیست؟ در یک جمله باید گفت که کار هر دو مدل این زبان‌ها ترجمه و پردازش کامل دستورات است! ولی هر کدام با روشی کاملا متفاوت این کار را انجام می‌دهند که مزایا و معایب مختص به خود را دارند.

 به طور کلی به زبان هایی که تفسیرشونده یا Interpreted می‌گوییم مفسری. که سورس کد آن‌ها به صورت یکجا کامپایل پردازش نمی‌شود بلکه هرخط از کد آن توسط برنامه‌های مفسر یا تفسیرکننده مانند ( Interpreter ) به صورت خط به خط بررسی و سپس مفسر و اجرا می‌شوند.

 روش ترجمه و اجرای مفسر برای سورس کد اینگونه است که مثلا در چهل خط نوشته شده است به این صورت است که خط اول آن را از کاربر یا سرور دریافت می‌کند و پس از ترجمه به زبان ماشین، در صورتی که آن خط از سورس بدون خطا اجرا شده باشد، به خط بعدی کدها می‌رود و مقدار متغیر در آن خط را ذخیره می‌کند. این فرآیند را خط به خط انجام می‌دهد تا به صورت کامل تمام سورس کد نوشته شده آن را ترجمه و اجرا کند. 

بهترین مثال برای درک نحوه کارکرد این نوع زبان‌های مفسری ، در نظر گرفتن مربی خارجی زبان یک تیم فوتبال است که برای ارتباط با بازیکنان خود نیاز به یک مترجم فارسی زبان دارد تا به صورت صحصیح بتوانند از تجربیات مربی بهره مند شوند.

 برای مثال مترجم کارلوس کیروش ( مربی سابق تیم ملی ) را در نظر خود بگیرید. زمانی که کیروش یک یا چند جمله کوتاه می‌گوید، مکث می‌کند تا مترجم سخن های آن را دریافت و سپس برای سایر افراد ترجمه کند. زمانی که ترجمه آن‌ها تمام شد منتظر می‌ماند تا جملات جدید را از او دریافت و مجددا ترجمه کند. مفسر‌ها هم به همین صورت عمل می‌کنند و راحت اجرا میشوند. 

این زبان بیشتر در امر طراحی سایت مورد استفاده عموم کاربران قرار میگیرد.

 

بطور خلاصه

در این مقاله از وبسایت ترنانت مروری داشتیم بر اینکه زبان برنامه نویسی PHP  چیست و چه مسیری را تا به امروز توانسته است طی کرده است تا بتواند جزو بهترین زبان‌های برنامه نویسی در دنیا به شمار بیاید. همچنین تفاوت‌های این زبان با سایر زبان‌های برنامه نویسی را کاملا بررسی کردیم. سپس با مفاهیم مورد نیاز برای ورود به دنیای وب با زبانی ساده آشنا شدیم. نظر شما درباره زبان PHP چیست؟ حتما در نظرات این پست با ما در میان بگذارید.