انواع سبک عکاسی
از زمانی که قابلیت عکاسی به تلفن های همراه اضافه شد، عکاسی به یکی از عمومی ترین و در عین حال محبوب ترین رشته های هنری تبدیل شد. همچنین عکاسی یکی از متعدد شغل هایی است که در آن خلاقیت از مدرک مهم تر است.
در عصر حاضر، که در آن به طور مداوم در حال عکاسی و به اشتراک گذاری عکس ها در حال حرکت هستیم؛ همه به شکلی در معرض عکاسی و تصاویر قرار گرفته اند. بعضی اوقات به تصاویر دوستانمان در رسانه های اجتماعی نگاه میکنیم، بیلبوردهای بزرگ یا کمپین های تبلیغاتی در فروشگاه های محلی. از عکاسی برای انتقال یک پیام یا گفتن یک داستان به بیننده استفاده میشود.
ممکن است بیشتر ما هر روز در حال عکاسی باشیم، اما همه ی ما سبک های مختلفی از عکاسی را دنبال می کنیم. درک سبک ها یا ژانرهای مختلف عکاسی برای افزایش سطح دانایی ما در این رشته الزامی است تا دقیقا متوجه بشیم که در چه سبکی از عکاسی هستیم و چه سبکی را قرار است ادامه بدیم.
با آژانس دیجیتال مارکتینگ ترنانت بهترین باشید!
بیاید به 10 ژانر برتر در این رشته یک نگاه کوتاهی بیندازیم:
1 عکاسی انتزاعی ( Abstract photography )
این نوع عکاسی یکی از پیچیده ترین نوع از انواع سبک عکاسی به شمار میرود که در آن بیشتر از هر چیز دیگر قوه تخیل عکاسان هنرنمایی می کند و تصویر بر اساس نیروی ذهن و تخیل عکاس به طور کاملا غیر واقعی خلق شده است.
در عکاسی انتزاعی عکاس المان ها و عناصر اصلی سوژه مورد نظر را حذف می کند و اثر کاملا پیچیده و جدیدی خلق می کند که باعث می شود فکر مخاطب را درگیر کند و مخاطب را مجبور می کند زاویه دید خود را بر اساس زاویه دید عکاس تغییر دهد.
2عکاسی خبری ( photojournalism )
هدف از این نوع سبک عکاسی اطلاع رسانی وقایع روز و رخدادهای مهم یک جامعه است. همچنین یکی از چالش برانگیز ترین انواع سبک عکاسی، عکاسی خبری است. زیرا در این نوع سبک عکاسی، عکاس بدون هیچ ویرایش و اغراق، به صورت کاملا واضح و واقعی محتوای خود را در دسترس قرار می دهد و به همین دلیل، درگیری بیشتری نسبت به سایر عکاسان در سبک های دیگر دارند .
3عکاسی خیابانی ( street photography )
یکی دیگر از انواع سبک عکاسی که خیلی از علاقه مندان به عکاسی به این سمت کشیده میشوند عکاسی خیابانی است و شیوه زندگی شهری را به رخ می کشد . سوژه مورد نظر عکاسان این سبک عکاسی، علاوه بر انسان یا موجودات زنده، اجسام و فضاهای دیگر شهری را هم شامل می شود. برای اینکه در این حوزه از عکاسی فعالیت داشته باشید نیازی نیست که یک دوربین گران قیمت و خیلی حرفه ای داشته باشید و میتوانید با یک دوربین ارزان قیمت و معمولی کار خود را شروع کنید تنها پیش نیاز این حرفه خلاقیت شماست.
4عکاسی طبیعت ( nature photography )
همه ما در روز های تعطیل هنگامی که فکر تفریح و گردش به ذهنمان میرسد به اولین مکانی که برای رفتن فکر میکنیم طبیعت است. بنابراین وجود زمینه عکاسی طبیعت در میان محبوب ترین انواع سبک عکاسی چیز عجیبی نیست. عکاسی از آسمان، جنگل، مناظر طبیعی، درختان، گل ها، چمن زارها و خیلی چیز های دیگر که در طبیعت یافت میشود از جمله نمونه های ثابت در این حوزه هستند.
5عکاسی معماری ( architectural photography )
یکی دیگر از انواع سبک عکاسی مطرح عکاسی معماری است که در آن از آثار معماری و ساختمان ها عکسبرداری می شود. داشتن لنز های واید و با کیفیت میتواند بسیار در پیشرفت شما در این زمینه از عکاسی کمک کند. میتوانید با گرفتن عکس هایی خیره کننده نام خود را در بین عکاسان مطرح ثبت کنید یا میتوانید برای مشتریانی مانند شرکت های معماری، شرکت های تبلیغاتی و مجلات، این زمینه از عکاسی را به صورت حرفه ای دنبال کنید.
6عکاسی ورزشی ( sport photography )
اگر به ورزش علاقه دارید پس حتما پوستر های از تیم مورد علاقه خود یا بازیکن مورد علاقه خود در هر زمینه ورزشی را بر روی دیوار خود چسباندید و با هربار نگاه کردن به آن عکس انگیزه خود برای تبدیل شدن به یک ورزشکار را تقویت میکنید. از انواع سبک عکاسی محبوب که خیلی طرفداران زیادی دارد میتوان به عکاسی ورزشی اشاره کرد . در این سبک از عکاسی، عکاسان باید سرعت عمل بالایی داشته باشند تا یک لحظه زیبا از میان هزاران لحظه را تاریخ ساز کنند و یا به اصطلاح رفلکس بالایی داشته باشند. معمولا در این نوع سبک عکاسی عکاسان دوربین هایی با لنز های بسیار قوی و حرفه ای دارند .
7عکاسی حیات وحش ( wildlife photography )
اگر از حیوانات نمی ترسید و به آنها علاقه دارید و میخواهید از آنها عکس هایی به یاد ماندنی بگیرید این نوع از سبک عکاسی را به شما پیشنهاد می کنم. برای موفقیت در این عرصه، باید فردی صبور و بسیار با حوصله و از همه مهم تر شجاع باشید؛ زیرا ممکن است برای گرفتن عکس هایی که ممکن است شاهکار شوند به دل طبیعت بزنید و برای گرفتن عکس از یک حیوان خاص ساعت اطراف محل زندگی آن منتظر باشید تا از لانه خود بیرون بیاید و بالاخره از آن عکس بگیرید. یا حتی مجبور باشید در شرایط آب و هوایی نا مساعد، مجبور به عکاسی از حیوانات مختلف باشید. برای پیشرفت و موفقیت در این حرفه باید یک دوربین حرفه ای و یک سه پایه محکم و با دوام داشته باشید.
8عکاسی صنعتی ( industrial photography )
در عکاسی صنعتی، عکاسی از کارخانجات، کارگاه های تولیدی، صنایع پتروشیمی، معادن و… با تجهیزات و دوربین های خاص انجام میشود و از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا میتوان با استفاده از محتواهای تولید شده در این زمینه از وضعیت کنونی صنعت کشور تا حدی با خبر شد.
از این سبک عکاسی در حوزه های دیگر مانند پزشکی، علمی و سایر صنایع نیز استفاده می شود. معمولا دوربین های استفاده شده در این حوزه به خصوص در حوزه پزشکی بسیار کوچک هستند و با فناوری خاصی تولید شده اند و به خاطر همین اندازه کوچک حتی میتوان از بخش های داخلی بدن عکسبرداری کرد. این مورد یکی از بهترین انواع سبک عکاسی بود.
9عکاسی مد( fashion photography )
مدلینگ یکی از پرطرفدار ترین شغل های حال حاضر دنیاست که مخاطبان خاص خود را دارد و مهم است که چگونه مد یا محصول مورد نظر را به مردم نشان دهیم تا مردم به آن توجه کنند و آن محصول را خریداری کنند. عکاسی از لباس، اکسسوری ها یا زیورآلات، پارچه و میکاپ برخی از هدف های عکاسی در این نوع از سبک عکاسی است. آشنایی با حوزه مدلینگ و خلق آثار های هنری جذاب و فوق العاده در این عرصه میتواند به پیشرفت شما در این زمینه کمک فراوانی بکند. عکاسان این حوزه، از دوربین ها، لنز ها و تجهیزات نورپردازی مدرن و پیشرفته ای استفاده می کنند.
با پلن های ترنانت بهترین بودن را تجربه کنید.
10عکاسی عروسی ( wedding photography )
در طول زندگی اتفاق های زیبا و قشنگی اتفاق می افتد که ثبت کردن آنها باعث میشود تا بعدا با دیدن آن خاطره ها لحظه های قشنگ زندگی مون رو به یاد بیاریم و چه اتفاقی قشنگ تر از عروسی.
در این نوع از عکاسی نیاز به حوصله زیادی دارید چون باید چندین ساعت پا به پای عروس و داماد فیلمبرداری و عکاسی کنید.
این نوع از انواع عکاسی نیاز به دوربین های با کیفیتی دارند تا بتوانند تمامی لحظات را به خوبی و با کیفیت بالا ضبظ کنند.
حرف آخر
سبک های عکاسی مختلفی وجود دارند که میتوان بسته به امکانات در دسترس هر یک از آنها را امتحان و تجربه کرد. بسته به علاقه شخصی خودتون میتوانید در رابطه با انواع سبک عکاسی تحقیق کنید و سبک مورد علاقه خود را دریابید و آن را به صورت حرفه ای ادامه بدید.
شما علاوه بر عکاسی برای کسب و کار خود نیاز به عکاسی برای حرفه ای تر شدن روند طراحی سایت نیز خواهید داشت.
چه نوع سبک های دیگری میشناسید که به نظر شما میتونستند توی این لیست باشند؟
شما چه نوع از انواع سبک عکاسی را دنبال میکنید ؟