طراحی رابط کاربری- ترنانت

فهرست مطالب

طراحی رابط کاربری، 3 اصول طراحی جذاب

طراحی رابط کاربری

طراحی رابط کاربری امروزه به یکی از کار های پرطرفدار حوزه فناوری تبدیل شده که خب نسبتا خلاقیت و مهارت های خاصی را نیز نیاز دارد. در این مقاله می خواهیم به بحث طراحی رابط کاربری UI  بپردازیم، ریشه های آن را بررسی کنیم، نگاهی به بازار کار آن داشته باشیم و به صورت کلی با زیر و بم آن اشنا شویم و خب قبل ازهرچی  میخواهیم به این پرسش  پاسخ دهیم که اصلا کلمه UI به چه معناست.

با یکی دیگر از مقالات سایت آژانس دیجیتال مارکتینگ ترنانت همراه ما باشید.

طراح  UI و طراحی رابط کاربری؟

خود کلمه UI یا همان User Interface به صورت خلاصه یک نوع تعامل و همکاری موفق و کارآمد  بین انسان و کامپیوتر است. حال اگر بخواهیم تعریفی برای طراحی رابط کاربری بیان کنیم میتوانیم اینگونه آن را بیان کنیم که به طراحی همه ی اجزای بصری و دیداری یک محصول از لحاظ زیبایی شناسی در رابط کاربری، طراحی رابط کاربری گویند.

 یا به زبان ساده تر به فرایند ساده کردن دسترسی و کار کردن یک محصول یا سایت یا اپلیکیشن برای کاربر گویند. با ظهور ویندوز 10 شرکت ها نیاز به یک طراحی رابط کاربری را حس کردند ولی اغاز اصلی طراحی رابط کاربری ار سال 2007 که اپل اولین گوشی هوشمند iphone خود را معرفی کرد، بود. 

یک طراح ui با توجه به قدرت بصری و سلیقه خود باید همواره تلاش کند که طراحی خود را کاملا دسترسی پذیر، مورد پسند و منطبق باهم، طراحی کند.

بخش های اصلی رابط کاربری

بخش های اصلی که برای طراحی یک سایت یا اپلیکیشن نیاز داریم به چهار بخش تقسیم می شود که می خواهیم باهم آن ها را بررسی کنیم.

. کنترل های ورود: به اطلاعاتی که کاربر یا مخاطب وارد میکنند مربوط می شود.

. بخش های ناوبر: به کاربر کمک میکند به جست و جو و بررسی در محیط طراحی شده بپردازد.

. بخش های اطلاعات: به هر گونه اشتراک گذاری اطلاعات با کاربر یا مخاطب گویند.

. کانتینر: به لیست ها و منو ها مربوط می شود.

مهارت های طراح UI

یک طراح UI  حرفه ایی باید یک سری مهارت خاص داشته باشد تا که بتواند پروژه ی حرفه ایی را تحویل دهد و خب در این بخش می خواهیم باهم چند مورد از آن ها را باهم بررسی کنیم.

. لذت از کار: یک طراح خوب باید از کار خود لذت ببرد تا که بتواند طراحی های حرفه ایی و بی نقصی داشته باشد.

. درک از زیبایی: باید درک کامل و مناسبی ار زیبایی بصری و رنگ شناسی داشته باشد.

. درک نیاز های دیگران: باید بتواند نیاز های دیگران را خوب بفهند تا بتواند متناسب با خواسته آن ها طراحی کند.

.همکاری: باید روحیه همکاری بالایی داشته باشد تا بتواند با بقیه کار کند و راحت ارتباط برقرار کند.

.تجربه کاری: یک طراح حرفه ایی باید تجربه کاری از قبل داشته باشد تا بتواند در مقابله با مشکلاتی که با آن ها مواجه می شود بداند که چیکار باید بکند.

.مسلط به کدنویسی و پیاده سازی: همچنین یک طراح حرفه ایی باید به مسائل کد نویسی و پیاده سازی مسلط و آشنا باشد که هم طراحی زیاد از حد پیچیده ایی نداشته باشد که از لحاظ پیاده سازی به مشکل بر بخورد که هم طراحی خیلی ساده ایی نداشته باشد.

اصول طراحی

یک سری اصل در مورد طراحی UI  وجود دارد که اگر آن ها را رعایت کنید، کار با اینترفیس بسیار ساده تر خواهد شد.

.ساختار: معماری کل بخش رابط کاربری را گویند، که باید یه صورت کار آمد و منسجم طراحی شده باشد.

.سادگی: طراحی سایت ما باید ساده باشد تا هر کسی بتواند با آن ارتباط برقرار کند.

.پدیدار: یک طراحی باید از موارد اضافی و غیر قابل نیاز پرهیز کند تا حای ممکن به کاربر کمک کند به کار خود بدون هیچ حواس پرتی برسد.

.بازخوردی: طراح باید راه هایی مناسب برای ارتباط با کاربرانش فراهم کند تا که بتواند اطلاعات جدید یا اعلامیه ها یا هر گونه خبر جدیدی را به اطلاع مخاطبینش بفرستد و هم بتواند بازخورد آن ها را نیز به راحتی دریافت کند.

.تحمل: طراح باید تحمل بالایی داشته باشد و اگر چیزی اون طور که پیشبینی کرده بود پیش نرفته باشد، باعث نشود که دلسرد شود بلکه باید همه تلاشش را بکند تا همه چیز را به نحو احسنت برگرداند.

مراحل طراحی رابط کاربری

برای طراحی یک رابط کاربری یک سری مرحله را باید انجام دهید که عبارتند از: رسم اتود اولیه، طراحی صفحه onboarding، طراحی صفحه اصلی، مشاهده درس، مشاهده واژه، تست کردن طراحی ها.

تفاوت طراحی UI و UX

به صورت کلی به فرایند های بهتر کردن دسترسی و یا استفاده کاربر از محصولات یا سایت یا اپلیکیشن UX  گویند و به  فرایند های طراحی رنگ و بیشتر جلوه های بصری که ما آن ها را میبینیم UI  گویند.

نکته طراحی UI خیلی خوب و اختصاصی میتواند بازخورد خدمات سئو وبسایت شمارا بصورت کاملا اصولی و شگفت انگیز بالا ببرد.

پلن های طراحی ui/ux

خدمات طراحی گرافیک رابط کاربری- ترنانت

پلن اقتصادی

شروع قیمت از 3 میلیون تومان

پلن استاندارد

شروع قیمت از 5 میلیون تومان

پلن حرفه ای

شروع قیمت از 8 میلیون تومان

پلن VIP

شروع قیمت از 15 میلیون تومان

ابزار طراحی

در این بخش می خواهیم چند ابزار پر کاربرد طراحی کاربری را باهم بررسی کنیم.

.adobe XD : adobe xd  سال 2015 عرضه شد ولی از آن موقع تا الان پیشرفت خیلی زیادی داشته است به طوری که به راحتی می توان با آن طراحی بسیار زیبا و جذابی انجام داد.

.skatch : یکی از اصلی ترین ابزار های طراحی رابط کاربری برنامه skatch  است، که هنوزم مورد توجه و استفاده گروه های زیادی است.

. figma : این برنامه نیز یکی از کاربردی ترین برنامه ها در این زمینه است که  بیشتر تحت وب با آن کار می شود.

. photoshop : جای این نرم افزار را برنامه adobe xd   در زمینه طراحی رابط کاربری گرفته است، ولی هنوز هم افرادی هستند که به دلیل عادت داشتن به این برنامه و کارایی های دیگر آن از photoshop استفاده میکنند.